Een van mijn idealen is werkelijkheid geworden, samen met Michelle Rijnbergen een kantoor in eigentijdse stijl neerzetten in onze woonplaats. Het los laten van het imago van de advocatuur en in de zaak van de cliënt de beleving en de processen van de mens een rol geven. Hoe, door mensen als mens te ontmoeten!

Als advocaat ben ik werkzaam op diverse rechtsgebieden binnen het civiele recht, met name op het gebied van faillissementsrecht, de wettelijke schuldsaneringsregeling, het personen- en familierecht, arbeidsrecht, aansprakelijkheidsrecht, overeenkomsten-, vermogens- en goederenrecht.

Naast advocaat ben ik curator in faillissementen, bewindvoerder in wettelijke schuldsaneringsregelingen en opgeleid tot holistisch kindercoach.

In de eerste jaren van mijn arbeidscarrière ben ik werkzaam geweest in de schuldhulpverlening en heb ik de opleiding tot bewindvoerder Wsnp voltooid. Vervolgens ben ik met deze kennis en ervaring aan de slag gegaan bij de rechtbank Limburg als gerechtssecretaris op het gebied van faillissementen en schuldsaneringsregelingen. De volgende stap heb ik gemaakt richting de advocatuur.

Na mijn beroepsopleiding tot advocaat heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van faillissementsrecht aan de Grotius Academie. Als curator ben ik volwaardig lid van de beroepsvereniging Insolad en de curatorenvereniging in onze provincie.

Daarnaast heb ik mijn rechtspraktijk in de afgelopen jaren uitgebreid met het personen- en familierecht, van echtscheidingen tot beschermingsbewind.

De coachvisie klinkt door in mijn vak als advocaat en met name op het gebied van het familierecht. Ik ken een systeemgerichte benadering waarbij het kind en ouderschap centraal staan.

In de jaren heb ik ervaring opgedaan als gastdocent aan de hogeschool en verzorgt nu ook Twee Advocaten juridisch onderwijs aan studenten en beroepsgroepen.

Heeft u interesse in een kennismaking? Een juridische vraag? Neem contact op.


Angelique Bouwens is aspirant-lid van de vFAS (Vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators). Daarnaast heeft zij in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Personen- en Familierecht
  • Echtscheidingen
  • Alimentatiezaken
  • Omgangsregelingen
  • Ouderschap en erkenning
 • Insolventierecht
  • Faillissement
  • WSNP
  • Surseance van betaling

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.