De advocatuur bedrijven vanuit een eigen kantoor met mijn idealen. Iets dat begon als ‘ooit’ en nù de werkelijkheid is. Samen met Angelique Bouwens zet ik de advocatuur neer vanuit een ander perspectief dan hoe veel mensen de advocatuur kennen. We doen dit samen vanuit ons kantoor in Urmond.

Dat ik rechten wilde gaan studeren, was al snel duidelijk. Mensen helpen is iets dat ik graag wil doen. Het bieden van hulp is een belangrijke taak als advocaat. Ik kan mijn passie en energie dan ook kwijt in mijn werk.

Na het afstuderen aan de universiteit in Maastricht ben ik mijn carrière gestart als juridisch medewerker. Angelique is van begin af aan degene geweest die mij heeft meegenomen in de faillissementspraktijk en wegwijs heeft gemaakt in de wettelijke schuldsaneringsregeling. Rechtsgebieden waar ik ook nu samen met haar werkzaam in ben.

Het volgen van de beroepsopleiding advocatuur was de volgende stap. In die drie jaren ben ik werkzaam geweest in de algemene civiele rechtspraktijk. Van echtscheidingen tot huurkwesties en van het ondernemingsrecht tot onroerend goed.

Toen ik de beroepsopleiding tot advocaat met succes had afgerond, heb ik een tweejarige uitstap gemaakt naar de verzekeringswereld. Ik heb met veel plezier gewerkt bij een rechtsbijstandverzekering. Met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan, ben ik in 2017 teruggekeerd naar de advocatuur. De start van Twee Advocaten stond op mij te wachten, een droom die werkelijkheid werd!

Met veel passie ben ik samen met Angelique werkzaam in een breed scala aan rechtsgebieden. Een breed aanbod én op onze eigen manier. Een persoonlijke aanpak vind ik belangrijk. Als advocaat behandel je een zaak niet alleen. Het is een proces dat je samen met je cliënt aangaat. Je hebt elkaar nodig en moet het samen doen. Met name het personen- en familierecht, huurrecht en contractenrecht vormen mijn dagelijkse praktijk.

Wilt u kennismaken of hebt u een juridische vraag? Neem contact op.


Michelle Rijnbergen is aspirant-lid van de vFAS (Vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators). Daarnaast heeft zij in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Personen- en Familierecht
  • Echtscheidingen
  • Alimentatiezaken
  • Omgangsregelingen
  • Ouderschap en erkenning
 • Huurrecht
  • Woonruimte
  • Bedrijfsruimte
 • Sportrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.